Egyensúlytészta-alaprecept
Nem tudod elhibázni a méricskélést
Az egyensúlytészta a kevert sütik közül az egyik legnépszerűbb. Variáld kedved szerint!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyugi, az egyensúlytésztához nem kell nagy matektudás! A lényeg, hogy a sütibe a tojás súlyával azonos mennyiségű zsiradék, cukor és liszt kerüljön. Dobd fel a sima tésztát valamilyen idénygyümölccsel, mazsolával vagy csokival!

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd reszeld hozzá a citrom héját, és lassan dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztába.

Kenj ki zsírral egy körülbelül 20x30 centis tepsit, szórd ki liszttel, öntsd bele a masszát, és egyengesd el benne. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30-40 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg kihűl, mert csak akkor tudod szépen szeletelni.

Blog.hu ajánló