Isteni, egyedényes zöldséges, csirkés tészta: 25 perc, és kész
Ez az egyik legjobb és legpraktikusabb tésztarecept, amelynek elkészítése 25 percet vesz igénybe, és csupán egy edényre van szükséged hozzá.

egyedenyes-zoldseges-teszta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a fogás nagyon egyszerű, hisz a tészta és a feltét egyszerre, egy edényben készül, így nem is nagyon van utána mosogatnivaló. Dobd fel kicsit, használj színes tésztákat! Ezek legtöbbször zöldségpürével készülnek, és mindenféle színben pompáznak. A csirkétől csak laktatóbb lesz a fogás.  

Egyedényes zöldséges, csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg tészta
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 1.5 dl fehérbor
  • 4 dl tejszín
  • 1 bögre borsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts két evőkanál olívaolajat, és rakd bele a húst. Ízesítsd sóval, borssal, és süsd addig, amíg elkezd pirulni, majd vedd ki az edényből a csirkemellet.

A hagymát aprítsd fel, és a maradék zsiradékon dinszteld meg. Néha kevergesd meg. Tedd vissza a csirkét az edénybe, add hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, a borsót. Öntsd hozzá a vizet, a bort, tedd hozzá a tésztát, és közepes lángon, fedő nélkül párold puhára 15 perc alatt. Közben óvatosan keverd meg a tésztát, nehogy összeragadjon. Amikor már minden puha, és a főzőlétől elég szószos, öntsd hozzá a tejszínt, és forrón, sajttal megszórva kínáld. 
Ha egyszerű, mégis különleges tésztát készítenél, a fokhagymás spagetti kitűnő ötlet.  

Ezt is szeretjük