Isteni, egyedényes zöldséges, csirkés tészta: 25 perc, és kész
Ez az egyik legjobb és legpraktikusabb tésztarecept, amelynek elkészítése 25 percet vesz igénybe, és csupán egy edényre van szükséged hozzá.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Ez a fogás nagyon egyszerű, hisz a tészta és a feltét egyszerre, egy edényben készül, így nem is nagyon van utána mosogatnivaló. Dobd fel kicsit, használj színes tésztákat! Ezek legtöbbször zöldségpürével készülnek, és mindenféle színben pompáznak. A csirkétől csak laktatóbb lesz a fogás.
Egyedényes zöldséges, csirkés tészta
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg tészta
- 15 dkg gomba
- 5 dkg sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l víz
- 1.5 dl fehérbor
- 4 dl tejszín
- 1 bögre borsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts két evőkanál olívaolajat, és rakd bele a húst. Ízesítsd sóval, borssal, és süsd addig, amíg elkezd pirulni, majd vedd ki az edényből a csirkemellet.
A hagymát aprítsd fel, és a maradék zsiradékon dinszteld meg. Néha kevergesd meg. Tedd vissza a csirkét az edénybe, add hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, a borsót. Öntsd hozzá a vizet, a bort, tedd hozzá a tésztát, és közepes lángon, fedő nélkül párold puhára 15 perc alatt. Közben óvatosan keverd meg a tésztát, nehogy összeragadjon. Amikor már minden puha, és a főzőlétől elég szószos, öntsd hozzá a tejszínt, és forrón, sajttal megszórva kínáld.
Ha egyszerű, mégis különleges tésztát készítenél, a fokhagymás spagetti kitűnő ötlet.
Még több recept