Omlós, egyben sült sertéscomb: így pácold, hogy igazán ízletes legyen
Pazar lakomát csaphatsz, ha pácolt, egyben sült sertéscomb lesz az ebéd.
Mindegy, hogy bőrrel vagy bőr nélkül készíted, az egyben sült sertéscomb étvágygerjesztő fogás. Érdemes sütés előtti éjszaka bepácolni a húst, hogy még zamatosabb és omlósabb legyen. A sütőbe dobhatsz még krumplit is. Melegen és hidegen egyformán finom.
Egyben sült sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, és hagyd lecsöpögni. A sót dörzsöld bele jó alaposan. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. A hús minden oldalát alaposan kend be vele, majd pihentesd legalább egy órán át, hogy a fűszerek jól átjárják.
Kenj ki zsiradékkal egy tűzálló tálat, és tedd bele a húst, majd öntsd rá a maradék páclét. Fedd le, és előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon bő másfél-két óra alatt. Időnként locsolgasd meg a combot saját szaftjával, hogy ne száradjon ki. Amikor a hús megsül, és belül puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből, és szeletelés előtt pihentesd még 15 percig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció