Ha nem sütöttél még szalonnát sütőben, nem tudod, mi a jó - Furán hangzik, de működik
Az egészben sütött szalonna a lehető legegyszerűbb módon készül, és mindenki kétszer szed majd belőle.
Ha nem szeretnél sokat bíbelődni a konyhában, készíts egészben sült szalonnát! Tökéletes választás erre a kolozsvári szalonna, amelyet csak be kell dörzsölni valamilyen fűszerkeverékkel, utána pedig megvárni, amíg egy óra alatt ropogósra pirul. Bár diétás fogásnak nem mondható, a ketogén étrendbe tökéletesen passzol. A kisült zsírt tartsd a hűtőben, és kend friss kenyérre!
Egészben sült szalonna
Hozzávalók
- 60 dkg kolozsvári vagy császárszalonna
- 3 evőkanál sertészsír
- 2 teáskanál őrölt mustármag
- 1 evőkanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál Cayenne-bors
- 0.5 evőkanál só
Elkészítés:
A szalonna bőrös oldalát éles késsel vagdosd be úgy, hogy a húst ne sértsd meg. A fűszereket egy tálban keverd össze, és keverd el egy evőkanál zsírral. Az így kapott keveréket az ujjaid segítségével dolgozd bele a szalonna húsos oldalába. Pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap egy tepsit kenj ki két evőkanál zsírral. Helyezd bele a szalonnát bőrös oldalával lefelé, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, fordítsd meg a szalonnát, csavard el a hőfokot 200 fokra, és süsd fél óra alatt ropogósra a bőrét.
Tudtad hogy a szalonna a túrós pogácsa tésztájába gyúrva is nagyon finom?
Puha túrós pogácsa szalonnapörccel gyúrva: jó borsosan a legfinomabb
Minimális munkával, pillanatok alatt elkészítheted ezt a pogácsát, belül krémes és puha lesz, kívülről pedig pirult sajt borítja.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció