Egészben sült extra szaftos sertéstarja: a sütési idő a tökéletes eredmény titka
Az egészben sült sertéstarjának több óra is kell, hogy omlósra puhuljon.

Az egészben sült sertéstarja egyik titka a fűszeres pác, amelyben pihentetni kell a húst, mielőtt a sütőbe tolod. A másik a sütési idő: nagyjából 3-3,5 óra kell neki, hogy teljesen omlósra süljön. Mivel zsíros, szaftos húsrészről van szó, nem igazán kell félned attól, hogy kiszárad.
Egészben sült szaftos sertéstarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 nagy hagyma
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
Elkészítés:
Az olajat keverd össze a füstölt paprikával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott rozmaringgal, az őrölt köménnyel, a sóval és a borssal. Kend meg jól az egész tarját ezzel a fűszerkeverékkel, és pihentesd a hűtőben néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát.
A pácolási idő végén a húst emeld át egy tepsibe. Kanalazd rá a maradék páclevet, karikázz mellé hagymát, és önts alá egy deci vizet. Alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe 3-3 és fél órára. Közben időnként locsolgasd a szaftjával.
Paradicsomos szafttal is készíthetsz húst: tarjából vagy karajból is nagyon finom lesz.
Fűszeres, paradicsomos sertésszelet: a finom, illatos szósz a siker titka
Kísérletezz néha valami újdonsággal! A paradicsomos sertésszelet puha, finom szaftos, és egy kis változatosságot jelenthet.
ElolvasomKép: from_my_point_of_view

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció