Egészben sült extra szaftos sertéstarja: a sütési idő a tökéletes eredmény titka

Az egészben sült sertéstarjának több óra is kell, hogy omlósra puhuljon.

Egészben sült szaftos sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült sertéstarja egyik titka a fűszeres pác, amelyben pihentetni kell a húst, mielőtt a sütőbe tolod. A másik a sütési idő: nagyjából 3-3,5 óra kell neki, hogy teljesen omlósra süljön. Mivel zsíros, szaftos húsrészről van szó, nem igazán kell félned attól, hogy kiszárad.

Egészben sült szaftos sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 nagy hagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a füstölt paprikával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott rozmaringgal, az őrölt köménnyel, a sóval és a borssal. Kend meg jól az egész tarját ezzel a fűszerkeverékkel, és pihentesd a hűtőben néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát.

 

A pácolási idő végén a húst emeld át egy tepsibe. Kanalazd rá a maradék páclevet, karikázz mellé hagymát, és önts alá egy deci vizet. Alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe 3-3 és fél órára. Közben időnként locsolgasd a szaftjával.

Fűszeres, paradicsomos sertésszelet: a finom, illatos szósz a siker titka

Kísérletezz néha valami újdonsággal! A paradicsomos sertésszelet puha, finom szaftos, és egy kis változatosságot jelenthet.

Elolvasom

Kép: from_my_point_of_view

Ezt is szeretjük