Fűszeres, karácsonyi egészben sült pulykamell: ezzel a módszerrel lesz igazán szaftos

A fűszeres, egészben sült pulykamellfilé ezzel a módszerrel biztos, hogy tökéletes lesz.

Egészben sült pulykamell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egészben sült pulykamell nem csak karácsonykor, hanem bármilyen nagyobb családi, baráti ebéden bátran bevethető fogás. Nagy előnye az egész pulykával szemben, hogy sokkal nehezebb kiszárítani. A visszamaradt pecsenyezsírból készíts mártást mellé! A sütési idő a pulykamell méretétől függ: kilónként egy óra.

Egészben sült pulykamell

Hozzávalók

  • 1.5 kg pulykamellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.25 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A mártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő
  • pecsenyezsír
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként mérd le a pulykamellet: innen fogod tudni, milyen hosszú sütési időt igényel. A fokhagymagerezdeket vágd vékony szeletekre. A pulykamell felületét éles késsel vagdosd be, és mindegyik mélyedésbe helyezz egy-egy darab fokhagymát. Az olívaolajat keverd el a rozmaring felaprított leveleivel, a sóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a pulykát ezzel a keverékkel, és helyezd egy mély sütőtálba vagy római tálba.

 

A sütőt melegítsd elő 160 fokra, és ebben süsd a pulykát mérettől függően egy-másfél órát. Amikor megsült, a zsírját szűrd egy kisebb fazékba, és forrald fel. Add hozzá a vajat, és hagyd, hogy elolvadjon. A tejszínt keverd el a keményítővel, és ezzel sűrítsd be a mártást. Tálaláskor mindenki annyit önt a tányérjában pihenő pulykaszeletekre a mártásból, amennyit kíván. Melegen és hidegen is nagyon finom lesz.

Az egészben sült húsok rajongói a szaftos sertéskarajt is nagyon fogják szeretni: mutatjuk, hogyan lesz tökéletes.

Fűszeres, szaftos sertéskaraj minimális munkával: így nem szárad ki a hús

Mustáros mázzal készül a szaftos, egyben sült sertéskaraj, nagyon ízletes, és jól mutat majd az ünnepi asztalon.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: Roxiller / Getty Images

Ezt is szeretjük