Egészben sült vajas csirke zsenge zöldségekkel: szaftos és ropogós lesz a hús

Az egészben sült fűszervajas csirke fűszeres, szaftos, és akár ünnepi alkalmakra is fenséges fogás.

Egészben sült fűszervajas csirke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült vajas csirke lelkét a fűszeres vaj adja, amellyel kívül be kell dörzsölni, és a bőre alá is érdemes bőven juttatni belőle. Különösen finom lesz, ha vele együtt sütöd a köretként szolgáló zöldségeket is, amelyek így az ízes szaftban puhulnak meg.

Egészben sült fűszervajas csirke

Hozzávalók

A csirkéhez

  • 1 kg egész csirke
  • 25 dkg puha vaj
  • 2 babérlevél
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors

A körethez

  • 10 dkg spárga
  • 10 dkg újkrumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirke hasüregét dörzsöld be sóval és borssal, tedd bele a megpucolt, félbevágott hagymát, a szintén megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát és a babérlevelet. A puha vajat keverd el a zöldfűszerekkel, és kend meg vele a csirkét a bőre alatt és kívül is az egész felületén. Tedd be a hűtőbe pihenni, amíg előkészíted a köretet.

A répákat tisztítsd meg, és vágd hasábokra. A spárga fás végeit csípd le, a sípokat vágd két-három darabba. A krumplit alaposan mosd meg, cikkezd fel, de ha nem túl vastag a héja, nem kell megpucolni. Helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával, locsold meg olívaolajjal, és keverd össze. Helyezd el közöttük-rajtuk a csirkét, öntsd fel az egészet egy kevés vízzel, és alufóliával letakarva 180 fokon nagyjából egy óra alatt süsd puhára. Az egy óra leteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd 10-15 percig, amíg a bőre ropogós lesz. Közben néha a szaftjával locsolgasd.

Néha adj helyet a konyhádban a pulykának is! Fokhagymával és szalonnával sütve nagyon finom és szaftos ételt készíthetsz belőle.

Aranybarnára sült, fokhagymás pulykacomb: szalonnától szaftos a hús

A szaftos, omlós pulykasült egyik titka, hogy a sütés alacsony hőfokon történik sok órán keresztül, úgy lesz tökéletes a végeredmény.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük