Egészben sült, ropogós csirke rengeteg fokhagymával: omlós, szaftos marad a hús
Ennek az egészben sült csirkének a titka a vaj és a sok fokhagyma.

egeszben-sult-fokhagymas-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsíros, nehéz ételek után igazi felüdülést jelent a fokhagymás sült csirke. Nem kell pácolni, sütés során lesz ideje magába szívni a csodás ízeket, illatokat. A lábakat érdemes egy zsineggel összekötni, így kevésbé szárad ki a hús. 

Egészben sült fokhagymás csirke

Hozzávalók:

  • 1 db grillcsirke
  • 10 dkg vaj
  • 2 db fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét nézd át, ha maradtak rajta szőrszálak, távolítsd el, mosd meg, és törölgesd szárazra. A bőrét jól dörzsöld be olvasztott vajjal, majd szórd meg sóval és borssal. Tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Rakj a csirke belsejébe néhány citromkarikát, kakukkfüvet, fokhagymagerezdet.

A maradék ízesítőket oszd el a tepsiben, mehet a csirke köré és rá is. Tedd a csirkét 160 fokra előmelegített sütőbe, és egy-másfél óra alatt süsd puhára. Közben locsolgasd és forgasd. Amikor a hús puha, magasabb hőfokon pirítsd 20 fokig. Mielőtt felszeled a húst, pihentesd legalább 10 percig, ez is segít abban, hogy jó szaftos maradjon a hús. 
A tepsiben sült fűszeres káposzta egészséges, kalóriaszegény köret. A sült csirke mellé is jól illik. 

Ezt is szeretjük