Egészben sült csontos csirkemell kevés hozzávalóból: alig van vele munka, mégis fenséges
Ha egészben sütöd ki a csontos, bőrös csirkemellet, még a darabolásával sem kell időt vesztegetned.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Ellenállhatatlan, szaftos ételt tudsz készíteni a csontos csirkemellből, ha egészben hagyod - esetleg középen felezed csak el -, és fűszeres pácban érleled sütés előtt egy-két órát. Mielőtt beteszed a sütőbe, piríts mindkét oldalára kérget, hogy minden finom nedv a húsban maradjon. Köretnek parázsburgonya illik hozzá a legjobban, de felaprított krumplit is kínálhatsz mellé.
Egészben sült csontos csirkemell receptje
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 bőrös, csontos csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
A körethez
- 50 dkg parázsburgonya
- 2 sárgarépa
- 2 zellerszár
- 1 fehérrépa
- 1 evőkanál citromlé
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd ketté, de a csontját és a bőrét ne távolítsd el. Sózd be. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, a szárított kakukkfűvel és a borssal, forgasd meg ebben a pácban a húst, és letakarva hagyd pihenni a hűtőben legalább egy órát.
A krumplit hámozd meg, és ha szükséges, vágd közepes méretű darabokra. A kétféle répát pucold meg, és vágd hasábokra. A zellerszárat mosd meg. Oszd el a zöldségeket és a krumplit egy magas falú tepsi aljában, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemmel, majd locsold meg citromlével és olívaolajjal. Egy serpenyőben hevíts olajat, nagy lángon két-két perc alatt piríts kérget a csirkemell mindkét oldalára, majd helyezd a zöldségek tetejére. Takard le a tepsit alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg a hús omlósra, a bőre ropogósra sül. Ennyi idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd egy kicsit pirulni az egészet.
Ne mindig csak filézett csirkemellet vásárolj! A csontos, bőrös darabokból is nagyszerű étel készíthető, például, ha édes mázzal kened meg sütés előtt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept