Egészben sült csontos csirkemell kevés hozzávalóból: alig van vele munka, mégis fenséges
Ha egészben sütöd ki a csontos, bőrös csirkemellet, még a darabolásával sem kell időt vesztegetned.

egeszben sult csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ellenállhatatlan, szaftos ételt tudsz készíteni a csontos csirkemellből, ha egészben hagyod - esetleg középen felezed csak el -, és fűszeres pácban érleled sütés előtt egy-két órát. Mielőtt beteszed a sütőbe, piríts mindkét oldalára kérget, hogy minden finom nedv a húsban maradjon. Köretnek parázsburgonya illik hozzá a legjobban, de felaprított krumplit is kínálhatsz mellé.

Egészben sült csontos csirkemell receptje

Hozzávalók:

A csirkéhez

  • 1 bőrös, csontos csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors

A körethez

  • 50 dkg parázsburgonya
  • 2 sárgarépa
  • 2 zellerszár
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd ketté, de a csontját és a bőrét ne távolítsd el. Sózd be. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, a szárított kakukkfűvel és a borssal, forgasd meg ebben a pácban a húst, és letakarva hagyd pihenni a hűtőben legalább egy órát.

A krumplit hámozd meg, és ha szükséges, vágd közepes méretű darabokra. A kétféle répát pucold meg, és vágd hasábokra. A zellerszárat mosd meg. Oszd el a zöldségeket és a krumplit egy magas falú tepsi aljában, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemmel, majd locsold meg citromlével és olívaolajjal. Egy serpenyőben hevíts olajat, nagy lángon két-két perc alatt piríts kérget a csirkemell mindkét oldalára, majd helyezd a zöldségek tetejére. Takard le a tepsit alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg a hús omlósra, a bőre ropogósra sül. Ennyi idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd egy kicsit pirulni az egészet.

Ne mindig csak filézett csirkemellet vásárolj! A csontos, bőrös darabokból is nagyszerű étel készíthető, például, ha édes mázzal kened meg sütés előtt.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük