Krémes édeskrumplipüré - Karcsúsító és nagyon finom
Az édesburgonya sokkal egészségesebb, mint a hagyományos, és az íze is csodás. Krumplipürének tökéletes főfogás mellé.
Az édesburgonyának egyre nagyobb nálunk is a kultusza. Alacsony a kalóriatartalma, így a diétázók rajonganak érte. Nemcsak sütve, párolva, grillezve, hanem pürének is tökéletes. Különösen sült húsokhoz illik.
Az édesburgonya igazi vitaminbomba, és rengeteg fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Ha pürésíted, a szerecsendiótól és a fokhagymától még karakteresebbé válik. Tejszín hozzáadásával krémesebbé teheted. A tetejére még magvakat is dobhatsz.
Édeskrumplipüré
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- 3 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés menete
Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd dobj hozzá kevés sót. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha az édesburgonya teljesen puha, szűrd le, és még melegen törd át.
Öntsd hozzá a tejet, a vajat, a zúzott fokhagymát, és fakanállal jól keverd össze. Bátran bevetheted a botmixert is, akkor még krémesebb lesz a püré állaga.