Krémes édeskrumplipüré - Karcsúsító és nagyon finom
Az édesburgonya sokkal egészségesebb, mint a hagyományos, és az íze is csodás. Krumplipürének tökéletes főfogás mellé.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonyának egyre nagyobb nálunk is a kultusza. Alacsony a kalóriatartalma, így a diétázók rajonganak érte. Nemcsak sütve, párolva, grillezve, hanem pürének is tökéletes. Különösen sült húsokhoz illik. 

Az édesburgonya igazi vitaminbomba, és rengeteg fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Ha pürésíted, a szerecsendiótól és a fokhagymától még karakteresebbé válik. Tejszín hozzáadásával krémesebbé teheted. A tetejére még magvakat is dobhatsz.

Édeskrumplipüré

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 45 perc

Elkészítés menete

Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd dobj hozzá kevés sót. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha az édesburgonya teljesen puha, szűrd le, és még melegen törd át.

Öntsd hozzá a tejet, a vajat, a zúzott fokhagymát, és fakanállal jól keverd össze. Bátran bevetheted a botmixert is, akkor még krémesebb lesz a püré állaga. 

Blog.hu ajánló