Krémes édeskrumplipüré - Karcsúsító és nagyon finom
Az édesburgonya sokkal egészségesebb, mint a hagyományos, és az íze is csodás. Krumplipürének tökéletes főfogás mellé.

edesburgonyapure
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonyának egyre nagyobb nálunk is a kultusza. Alacsony a kalóriatartalma, így a diétázók rajonganak érte. Nemcsak sütve, párolva, grillezve, hanem pürének is tökéletes. Különösen sült húsokhoz illik. 

Az édesburgonya igazi vitaminbomba, és rengeteg fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Ha pürésíted, a szerecsendiótól és a fokhagymától még karakteresebbé válik. Tejszín hozzáadásával krémesebbé teheted. A tetejére még magvakat is dobhatsz.

Édeskrumplipüré

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 45 perc

Elkészítés menete

Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd dobj hozzá kevés sót. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha az édesburgonya teljesen puha, szűrd le, és még melegen törd át.

Öntsd hozzá a tejet, a vajat, a zúzott fokhagymát, és fakanállal jól keverd össze. Bátran bevetheted a botmixert is, akkor még krémesebb lesz a püré állaga. 

Ezt is szeretjük