Krémes édeskrumplipüré - Karcsúsító és nagyon finom
Az édesburgonya sokkal egészségesebb, mint a hagyományos, és az íze is csodás. Krumplipürének tökéletes főfogás mellé.

edesburgonyapure
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonyának egyre nagyobb nálunk is a kultusza. Alacsony a kalóriatartalma, így a diétázók rajonganak érte. Nemcsak sütve, párolva, grillezve, hanem pürének is tökéletes. Különösen sült húsokhoz illik. 

Az édesburgonya igazi vitaminbomba, és rengeteg fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Ha pürésíted, a szerecsendiótól és a fokhagymától még karakteresebbé válik. Tejszín hozzáadásával krémesebbé teheted. A tetejére még magvakat is dobhatsz.

Édeskrumplipüré

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 45 perc

Elkészítés menete

Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd dobj hozzá kevés sót. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha az édesburgonya teljesen puha, szűrd le, és még melegen törd át.

Öntsd hozzá a tejet, a vajat, a zúzott fokhagymát, és fakanállal jól keverd össze. Bátran bevetheted a botmixert is, akkor még krémesebb lesz a püré állaga. 

Ezt is szeretjük