Ropogós, édesburgonyás röszti: ez nem fog tocsogni az olajban
Az édesburgonyás röszti szósszal önálló vacsora, vagy akár izgalmas köret is lehet.

edeburgonyas-roszti-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem az számít, hogy rösztinek, lapcsánkának, tócsninak vagy cicegének hívod, sokkal inkább az, hogy nagyon finom. Édesburgonyából is kiváló, amihez bátran rakhatsz karakteresebb sajtot. Nincs vele sok munka, és elrontani is képtelenség. Kínálhatsz hozzá joghurtos vagy tejfölös öntetet, amit zöldfűszerekkel, fokhagymával is feldobhatsz. Süsd tepsiben, sokkal kevesebb olaj kell hozzá.  

Édesburgonyás röszti

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál fűszerkömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Nyomkodd ki belőle a nedvességet, majd add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a lisztet, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel. Keverd össze a masszát. 
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kanalazz rá kisebb halmokat, és lapítsd el egy kicsit.  Locsold meg kevés olajjal, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Félidőben forgasd át a rösztiket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön. A végén magasabb hőfokon piríthatod is, hogy ropogósabbak legyenek. 

Az édesburgonya juharszirupos mázban sütve is isteni. Akkor az igazi, ha a belseje nagyon puha, szinte már krémes. 

Ezt is szeretjük