Ropogós, édesburgonyás röszti: ez nem fog tocsogni az olajban
Az édesburgonyás röszti szósszal önálló vacsora, vagy akár izgalmas köret is lehet.

edeburgonyas-roszti-recept
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Emésztést serkentő smoothie: karácsonykor nagyon jól jön majd ez a recept »

Pihe-puha pizsamák télre: egész nap ezekben akarsz majd maradni »

Naomi Campbell 49 évesen is a csúcson van: ő lett 2019 divatikonja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem az számít, hogy rösztinek, lapcsánkának, tócsninak vagy cicegének hívod, sokkal inkább az, hogy nagyon finom. Édesburgonyából is kiváló, amihez bátran rakhatsz karakteresebb sajtot. Nincs vele sok munka, és elrontani is képtelenség. Kínálhatsz hozzá joghurtos vagy tejfölös öntetet, amit zöldfűszerekkel, fokhagymával is feldobhatsz. Süsd tepsiben, sokkal kevesebb olaj kell hozzá.  

Édesburgonyás röszti

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál fűszerkömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Nyomkodd ki belőle a nedvességet, majd add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a lisztet, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel. Keverd össze a masszát. 
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kanalazz rá kisebb halmokat, és lapítsd el egy kicsit.  Locsold meg kevés olajjal, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Félidőben forgasd át a rösztiket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön. A végén magasabb hőfokon piríthatod is, hogy ropogósabbak legyenek. 

Az édesburgonya juharszirupos mázban sütve is isteni. Akkor az igazi, ha a belseje nagyon puha, szinte már krémes. 

Ezt is szeretjük