Lágy édesburgonya-püré dióval: végre egy finom köret, ami nem hizlal
Az élénk színű, fűszeres, selymes édesburgonya-püré nagyon ízletes és különleges köret. Remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének.

dios-edesburgonyapure
  • Az élénk színű, fűszeres, selymes édesburgonya-püré nagyon ízletes és különleges köret. Remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének.
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha krumpli helyett édesburgonyát eszel a húsok mellé, garantáltan nem fogsz hízni. Ezt még cukorbetegek is fogyaszthatják. A rendkívül egészséges édesburgonya akár ünnepi fogások mellé is kiváló. Pulykához, halhoz, csirkéhez illik leginkább. Fűszerezve, selymesen senkinek sem fog csalódást okozni. A dió még jobban kiemeli karakteres ízét.  

edesburgonyapure-dioval
Fotó: margouillatphotos

Édesburgonya-püré dióval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg édesburgonya
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • dió
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd meg közepes lángon körülbelül 18-20 perc alatt. Amikor jó puha, vedd le a tűzről, és még melegen törd össze krumplinyomóval.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, az olívaolajat, add hozzá a vajat, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd krémesítsd botmixerrel. Tálaláskor szórd meg diódarabkákkal. Még finomabb lesz, ha előtte egy kicsit meg is pirítod. 

Ezt is szeretjük