Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is
A zsírgyilkos édesburgonyából egyszerűen selymes, pikáns krémlevest készíthetsz.

Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges édesburgonyáért rajonganak a diétázók, hisz alig van benne kalória. Rengeteg finomságot készíthetsz belőle: kiváló köretnek, sütinek és krémlevesnek. Utóbbit próbáld ki gyömbérrel megbolondítva is. Kínálj a tetejére sajt- vagy zöldségchipset.

Édesburgonyaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 8 dl víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 1 db leveskocka
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a sárgarépát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Amikor puha, vedd ki a sütőből, és még melegen jól nyomkodd össze.
 

Egy fazékban hevíts olívaolajat, dobd rá az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zöldségmasszát, és öntsd fel hét-nyolc deci, leveskockával elkevert, forró vízzel. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbért, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg ismét felforr, és le is veheted a tűzről.

Ezt is szeretjük