Zamatos édesburgonya-krémleves
Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van
Ha van otthon édesburgonyád, ezt a levest készítsd el belőle!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édesburgonyának nagyon magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. Már csak emiatt is érdemes gyakran beiktatnod az étrendedbe. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes. Az édeskés leveshez remekül illik a sajtchips vagy a levesgyöngy.

Édesburgonya-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd nagyon apró kockákra, és kevés olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsd sóval, borssal és gyömbérrel. Kis tűzön párold puhára a burgonyát körülbelül 20 perc alatt.

Ha kész, botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, és készítsd el a habarást. Keverd simára a tejszínt a liszttel, majd öntsd a forrásban lévő levesbe, és közben folyamatosan kevergesd. Hagyd egyet rottyanni. Az édesburgonya-krémlevest betéttel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük