Zamatos édesburgonya-krémleves
Ha van otthon édesburgonyád, ezt a levest készítsd el belőle!
Az édesburgonyának nagyon magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. Már csak emiatt is érdemes gyakran beiktatnod az étrendedbe. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes. Az édeskés leveshez remekül illik a sajtchips vagy a levesgyöngy.
Édesburgonya-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb édesburgonya
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál gyömbérpor
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd nagyon apró kockákra, és kevés olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsd sóval, borssal és gyömbérrel. Kis tűzön párold puhára a burgonyát körülbelül 20 perc alatt.
Ha kész, botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, és készítsd el a habarást. Keverd simára a tejszínt a liszttel, majd öntsd a forrásban lévő levesbe, és közben folyamatosan kevergesd. Hagyd egyet rottyanni. Az édesburgonya-krémlevest betéttel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció