Zamatos édesburgonya-krémleves

Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van

Ha van otthon édesburgonyád, ezt a levest készítsd el belőle!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édesburgonyának nagyon magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. Már csak emiatt is érdemes gyakran beiktatnod az étrendedbe. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes. Az édeskés leveshez remekül illik a sajtchips vagy a levesgyöngy.

Édesburgonya-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd nagyon apró kockákra, és kevés olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsd sóval, borssal és gyömbérrel. Kis tűzön párold puhára a burgonyát körülbelül 20 perc alatt.

Ha kész, botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, és készítsd el a habarást. Keverd simára a tejszínt a liszttel, majd öntsd a forrásban lévő levesbe, és közben folyamatosan kevergesd. Hagyd egyet rottyanni. Az édesburgonya-krémlevest betéttel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.

15778159 558c52d32f58ab4d32a481822dbc22e2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük