Ropogósra sült édesburgonya héjába visszatöltve: finom vacsora a sütőből
Az édesburgonya sütve, önmagába visszatöltve, fetával megbolondítva ízletes és laktató vacsora, ráadásul nem a megszokott.

toltott-edesburgonya-fetas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édesburgonya héja egészséges, tele van vitaminokkal, ezért felesleges pazarlás lenne minden alkalommal kidobni. Ízletes és könnyű vacsoraételt kaphatsz, ha a batátát egészben sütöd meg, majd a belsejét fűszerekkel megbolondítva visszakanalazod a héjába. A feta remekül passzol ehhez a különleges csemegéhez.

Édesburgonya héjába visszatöltve

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, szurkáld meg helyenként villával, locsold meg kevés olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, vágd félbe, és óvatosan kapard ki a belsejét. Törd össze, sózd, borsozd, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd össze, és a masszát kanalazd vissza a héjakba. Morzsold rá a fetát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tedd vissza öt percre a sütőbe. Ízlés szerint tejföllel tálalhatod.
Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük