Édes, krémes rizskoch

Gyerekkori édesség felnőtteknek

Rizskochot általában a nagyik sütnek, de te is bátran belevághatsz, hiszen nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet belőle második fogás egy leves után, de édességként is megállja a helyét délután. Ha újítani szeretnél a vendégváró falatokon, süss rizskochot, biztos, hogy sokan már régen ettek.

A rizst ne mosd le a főzés előtt, hogy igazán krémes végeredményt kapj, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.

Rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 5 tojás
  • 1 liter tej
  • 1 dl víz
  • citromhéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor

A felvizezett tejbe öntsd bele a rizst, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Alacsony lángon főzd meg a rizst. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, majd állandóan kevergetve öntsd bele a langyosra hűlt rizsbe. Verd fel a fehérjéket, és ezt is forgasd a rizses masszába.

Vajazz ki egy tűzálló tálat vagy üvegedényt, majd öntsd bele a rizses krémet. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 30-35 percig, illetve addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Kínálhatod lekvárral, de van, aki a málnaszörpre esküszik.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

hab
  • csokoládé
  • vanília

Somlói galuska

sajttorta lead
  • narancs
  • édességek

Sütésmentes sajttorta

Ezt is szeretjük