Édes krémes puffancs
30 perc alatt kész!
Egyszerű, de nagyszerű, látványos sütemény a krémes puffancs, amit akár egy ráérős reggelinek is összedobhatsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kiadós leves után az egyik legjobb desszert, amit ráadásul bőven elkészíthetsz, amíg a leves fortyog. A recepthez 2,5 dl-es bögrét használj!

A tetejét szinte bármivel megszórhatod, csokireszelékkel, sima porcukorral, durvára darabolt mogyoróval, dióval vagy akár pisztáciával is, ami nagyon jól áll neki.

Krémes puffancs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre víz
  • 8 evőkanál vaj
  • 3 tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 1 bögre zsíros tejszín
  • 1 bögrényi mascarpone
  • 1/2 bögre kristálycukor
  • 1 rúd vanília

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra, mire felmelegszik, addigra mindennel kész is leszel. Egy mélyebb serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd fel a vízzel, és közepes lángon forrald fel ezt a keveréket, ha egyet-kettőt buggyan, már le is veheted. A sót és a lisztet keverd össze, tedd egy tálba, keverd simára a vizes-vajas keverékkel, majd hagyd öt percig állni. Ha ez letelt, üsd hozzájuk a három tojást, és egy botmixerrel keverd homogén masszává az egészet.

Amikor ez megvan, formázz a masszából egységes méretű gombócokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Told be a már meleg sütőbe, és süsd 20-25 perc alatt aranybarnára őket. Amíg sülnek, elkészítheted a krémet. A botmixerrel a tejszínt keverd habosra a cukorral, majd keverd hozzájuk a vaníliát és a mascarponét is, dolgozz rajta addig, amíg az egész sima nem lesz. Ha ez is megvan, már csak meg kell várnod, hogy megsüljenek és kihűljenek a puffancsok, majd jól meg kell töltened őket a krémmel. 

Mennyei sütemények 30 perc alatt

Ha imádod a finomabbnál finomabb édességeket, de egyszerűen nincs időd velük pepecselni, próbáld ki a fél óra alatt elkészíthető desszerteket!

Ezt is szeretjük