Édes, habos csokimousse
Könnyen és gyorsan elkészíthető desszert, amit vétek lenne kihagyni, esti nassoláshoz tökéletes.
A csokoládémousse különleges francia édesség, krémes és habos, pudingszerű finomság. A legegyszerűbb persze az lenne, ha porból készítenéd, de sokkal nagyobb fegyvertény, ha magad állítod össze.


Ráadásul nem is sokkal nehezebb. Vigyázat, bár habos desszert, nem éppen könnyű, így ne nehéz ételek után szolgáld fel.
Egyszerű csokimousse
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
- 1 csomag habfixáló
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
A tejszínt melegítsd meg, de vigyázz arra, hogy ne forrjon fel. A kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval főzz belőle kakaót, majd húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy nagyon hideg legyen. Másnap verd fel géppel a kakaót a habfixálóval, hogy sűrű krémet kapj. Tálkákba téve tálald. Magában is finom, de adhatsz mellé süteményt is.
OLVASD EL EZT IS!

- rizs
- túró
Könnyű, túrós rizsfelfújt

- gyümölcs
- fagylalt
Jeges dinnye pisztáciával

- palacsinta
- édességek