Édes darafelfújt a nagyi konyhájából: tejbegrízből könnyű, finom süti
Ha szereted a tejbegrízt, feltétlenül kóstold meg a darafelfújtat is! Vaníliával, citrommal mennyei desszert lesz.
Az édes darafelfújt réges régi sütemény, ami akkor az igazi, ha rezgős. Az alapja a gyerekek nagy kedvence, a tejbegríz. Érdemes vízzel kiöblíteni azt az edényt, amiben főzöd, így nem ég oda majd a dara. Elkészítheted szufléformákban vagy akár kisebb tepsiben is. Fagyival, öntetekkel, lekvárral kínálva mennyei.
Édes darafelfújt
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, majd szórd bele a búzadarát, a cukor felét, a vaníliát, és kevergetve főzd sűrűre.
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A tűzről lehúzva dolgozd a grízes keverékhez a vajat, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjéket a maradék cukorral verd kemény habbá, és forgasd a grízes masszához.
Három-négy formát vagy egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd bele a grízes keveréket. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg.
Az egyszerű felfújt lédús, édes eperrel is mennyei desszert. Feltétlenül próbáld ki az idei szezonban!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció