Édes darafelfújt a nagyi konyhájából: tejbegrízből könnyű, finom süti
Ha szereted a tejbegrízt, feltétlenül kóstold meg a darafelfújtat is! Vaníliával, citrommal mennyei desszert lesz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az édes darafelfújt réges régi sütemény, ami akkor az igazi, ha rezgős. Az alapja a gyerekek nagy kedvence, a tejbegríz. Érdemes vízzel kiöblíteni azt az edényt, amiben főzöd, így nem ég oda majd a dara. Elkészítheted szufléformákban vagy akár kisebb tepsiben is. Fagyival, öntetekkel, lekvárral kínálva mennyei.
Édes darafelfújt
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, majd szórd bele a búzadarát, a cukor felét, a vaníliát, és kevergetve főzd sűrűre.
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A tűzről lehúzva dolgozd a grízes keverékhez a vajat, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjéket a maradék cukorral verd kemény habbá, és forgasd a grízes masszához.
Három-négy formát vagy egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd bele a grízes keveréket. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg.
Az egyszerű felfújt lédús, édes eperrel is mennyei desszert. Feltétlenül próbáld ki az idei szezonban!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept