Fűszeres szilva ecetben eltéve, tartósítószer nélkül: ebbe mehet kemény szilva is
A hónapok múlva is finom, ropogós ecetes szilva jól illik a húsokhoz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A nagyi kamrájában az ecetes szilvának mindig különösen fontos helye volt. A népszerű, pikáns savanyúsághoz válogasd össze a keményebb húsú, nem teljesen érett gyümölcsöket. Ha nem szeretnél tartósítószert használni, nagyon fontos, hogy az üvegeket alaposan mosd el, és a szilvát is jól tisztítsd meg. Mivel a felöntőlevet kétszer kell felforralni, nincs szükség dunsztolásra.
Ecetes szilva recept
Hozzávalók 21 decihez:
- 2 kg szilva
- 40 dkg kristálycukor
- 1.5 l víz
- 1.5 dl 10 százalékos ecet
- 2 kisebb rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 1 csipet só
Elkészítés:
A szilvákat alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, a szárrészt távolítsd el. Válogasd át a gyümölcsöt, a hibás részeket vágd ki. Készítsd el a felöntőlevet, tehát keverd össze egy lábosban a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd forrald fel. Érdemes megkóstolni, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert.
Rendezd a szilvákat alaposan elmosott üvegekbe, szorosan egymás mellé, és öntsd le a fűszeres vízzel. Hagyd állni tíz percig, ha a gyümölcs jól átmelegszik, rakd vissza a levet a lábosba, és újból forrald fel. Ezt követően öntsd ismét a gyümölcsökre. Az üvegeket jó alaposan, légmentesen zárd le, majd ha kihűlnek, rakd száraz, hűvös helyre. A savanyúság egy-két hónap múlva lesz igazán finom.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept