Dupla csokis kevert süti 15 perc munkával: Kívül roppanós, belül szaftos

Ez a dupla csokis kevert süti úgy az igazi, ha tejszínhabot is nyomsz a tetejére.

duplacsokis suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dupla csokis kevert süti annak köszönheti a nevét, hogy a tésztájába kakaópor és olvasztott csoki is kerül. A tésztájába reszelt narancshéj kerül, de még finomabb lesz, ha házilag eltett, cukrozott narancshéjat adsz hozzá. Ha te is odáig vagy a csokis édességekért, ebből a válogatásból is bátran szemezgethetsz recepteket.

Dupla csokis kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 tojás
  • 1 narancs reszelt héja (vagy 1 teáskanál cukrozott narancshéj)
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl hideg habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a csokit gőz fölött olvaszd össze. A cukrot keverd ki a tojással, majd add hozzá az olvasztott csokit és a narancshéjat. A lisztet keverd el a sütőporral és a kakaóporral, és szitáld a nedves hozzávalókhoz. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben, és 180 fokon 18-20 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha a teteje roppan, de belül még szaftos.

A jól behűtött tejszínt verd habbá, és ezzel kínáld a sütit.

Ha van kedved, csokimázat is csorgathatsz a tetejére: itt olvashatod el, hogyan lesz tökéletes.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük