Így tedd el a cukrozott narancshéjat: sokféle sütibe jó lesz

A cukrozott narancshéj sütikbe téve vagy önmagában kanalazva is mennyei csemege.

Cukrozott narancshéj készítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukrozott narancshéj nagyon finom gyümölcskenyérbe, pudingba kanalazva, vagy akár csokimázzal bevonva. Vastag héjú bionarancsot válassz hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. Az itt megadott mennyiségek csak tájékoztató jellegűek, a lényeg, hogy a cukor mennyisége a narancshéj súlyának háromnegyede legyen.

Cukrozott narancshéj készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg narancshéj
  • 60 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A narancshéjakat a fehér részükkel együtt csíkozd fel, és áztasd hideg vízbe. Akár napokon keresztül is gyűjtheted a vízbe a héjat, a lényeg, hogy naponta cseréld rajta a vizet. Amikor már elegendőt összegyűjtöttél, tedd fel főni annyi friss vízben, amennyi ellepi. Ha felforrt, öntsd le róla a vizet. Mérd le a súlyát, adj hozzá háromnegyed rész kristálycukrot, öntsd fel megint annyi vízzel, amennyi ellepi, majd tedd fel újra főni. Egy órát főzd kis lángon, lefedve. Ennyi idő alatt a cukros lé besűrűsödik, a narancshéj pedig puhára fő, és elveszíti a kesernyés ízét. Ha kész, szűrd le, és forgasd meg porcukorban. Lezárt üvegben sokáig eláll.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük