Így tedd el a cukrozott narancshéjat: sokféle sütibe jó lesz
A cukrozott narancshéj sütikbe téve vagy önmagában kanalazva is mennyei csemege.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
A cukrozott narancshéj nagyon finom gyümölcskenyérbe, pudingba kanalazva, vagy akár csokimázzal bevonva. Vastag héjú bionarancsot válassz hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. Az itt megadott mennyiségek csak tájékoztató jellegűek, a lényeg, hogy a cukor mennyisége a narancshéj súlyának háromnegyede legyen.
Cukrozott narancshéj készítése
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg narancshéj
- 60 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A narancshéjakat a fehér részükkel együtt csíkozd fel, és áztasd hideg vízbe. Akár napokon keresztül is gyűjtheted a vízbe a héjat, a lényeg, hogy naponta cseréld rajta a vizet. Amikor már elegendőt összegyűjtöttél, tedd fel főni annyi friss vízben, amennyi ellepi. Ha felforrt, öntsd le róla a vizet. Mérd le a súlyát, adj hozzá háromnegyed rész kristálycukrot, öntsd fel megint annyi vízzel, amennyi ellepi, majd tedd fel újra főni. Egy órát főzd kis lángon, lefedve. Ennyi idő alatt a cukros lé besűrűsödik, a narancshéj pedig puhára fő, és elveszíti a kesernyés ízét. Ha kész, szűrd le, és forgasd meg porcukorban. Lezárt üvegben sokáig eláll.
Nagyon jól passzol ehhez a ropogós olasz kekszhez is.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept