Így tedd el a cukrozott narancshéjat: sokféle sütibe jó lesz
A cukrozott narancshéj sütikbe téve vagy önmagában kanalazva is mennyei csemege.

cukrozott narancshej
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukrozott narancshéj nagyon finom gyümölcskenyérbe, pudingba kanalazva, vagy akár csokimázzal bevonva. Vastag héjú bionarancsot válassz hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. Az itt megadott mennyiségek csak tájékoztató jellegűek, a lényeg, hogy a cukor mennyisége a narancshéj súlyának háromnegyede legyen.

Cukrozott narancshéj készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg narancshéj
  • 60 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A narancshéjakat a fehér részükkel együtt csíkozd fel, és áztasd hideg vízbe. Akár napokon keresztül is gyűjtheted a vízbe a héjat, a lényeg, hogy naponta cseréld rajta a vizet. Amikor már elegendőt összegyűjtöttél, tedd fel főni annyi friss vízben, amennyi ellepi. Ha felforrt, öntsd le róla a vizet. Mérd le a súlyát, adj hozzá háromnegyed rész kristálycukrot, öntsd fel megint annyi vízzel, amennyi ellepi, majd tedd fel újra főni. Egy órát főzd kis lángon, lefedve. Ennyi idő alatt a cukros lé besűrűsödik, a narancshéj pedig puhára fő, és elveszíti a kesernyés ízét. Ha kész, szűrd le, és forgasd meg porcukorban. Lezárt üvegben sokáig eláll.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük