Vajas tésztából gyúrt dupla sajtos falatok: szinte gyerekjáték összeállítani
A dupla sajtos falatok onnan kapták a nevüket, hogy a tésztájukba és a tetejükre is bőven jut a reszelt sajtból.

A dupla sajtos falatoknál nem is kell finomabb ropogtatnivaló. A sós aprósüti egyszerű vajas gyúrt tésztából készül, szaftos és omlós. A tésztája a reszelt sajt mellett a tejfölnek köszönhetően lesz gazdag.
Dupla sajtos falatok
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál teföl
A tetejére
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, sózd meg, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a reszelt sajtot, és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető, rugalmas tésztát kapj. Alaposan dolgozd össze, csavard fóliába, és tedd be a hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakát is pihentetheted. Utána lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra. A tetejét kend le felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és vágd kockákra. Sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 200 fokon 15-20 perc alatt süsd a falatokat aranyszínűre.
Hasonlóan nagy sikert arathatsz a vendégeid körében ezekkel a puha, omlós kefires pogácsákkal.
Ellenállhatatlanul puha kefires pogácsa: rögtön dupla adagban készítsd
Az egyszerű pogácsa tésztája a kefirtől omlós, ez az álomtextúra napokig megmarad, már csak ezért is érdemes nagyobb adagban gyártani.
Elolvasom