Vajas tésztából gyúrt dupla sajtos falatok: szinte gyerekjáték összeállítani

A dupla sajtos falatok onnan kapták a nevüket, hogy a tésztájukba és a tetejükre is bőven jut a reszelt sajtból.

Dupla sajtos falatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dupla sajtos falatoknál nem is kell finomabb ropogtatnivaló. A sós aprósüti egyszerű vajas gyúrt tésztából készül, szaftos és omlós. A tésztája a reszelt sajt mellett a tejfölnek köszönhetően lesz gazdag.

Dupla sajtos falatok

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál teföl

A tetejére

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, sózd meg, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a reszelt sajtot, és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető, rugalmas tésztát kapj. Alaposan dolgozd össze, csavard fóliába, és tedd be a hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakát is pihentetheted. Utána lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra. A tetejét kend le felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és vágd kockákra. Sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 200 fokon 15-20 perc alatt süsd a falatokat aranyszínűre.

Hasonlóan nagy sikert arathatsz a vendégeid körében ezekkel a puha, omlós kefires pogácsákkal.

Ellenállhatatlanul puha kefires pogácsa: rögtön dupla adagban készítsd

Az egyszerű pogácsa tésztája a kefirtől omlós, ez az álomtextúra napokig megmarad, már csak ezért is érdemes nagyobb adagban gyártani.

Elolvasom
Ezt is szeretjük