Dupla csokis sült zabkása reggelire – Belül puha, kívül ropog

Ha már unod a sima zabkását, próbáld ki a dupla csokis, sült változatot!

Dupla csokis sült zabkása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére 2024-re kikopott az a vélekedés, miszerint a zab „lovaknak való”. Ez a hihetetlenül sokszínű alapanyag nemcsak pépes, de sült zabkása formában is megállja a helyét, így akár reggeliként, de desszertként is elsőrangú. Nagyon csokis, kívül ropogós, belül puha – kell bármit hozzáfűznünk?

Dupla csokis sült zabkása

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál méz
  • késhegynyi sütőpor, só
  • 1 evőkanál csokipasztilla (vagy felkockázott csokoládé)
  • meggy a díszítéshez
  • vaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy muffintepsit vagy két sütésálló tálkát kenj ki vajjal. Egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe öntsd össze az összes hozzávalót, kivéve a csokoládéforgácsot, majd turmixold simára. Keverd hozzá a csokidarabokat, és öntsd a keveréket a formába. Díszítsd meggyel, és előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, vagy amíg a zab eléri a kívánt állagot.

Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás

Ez a krémes, kellemesen citrusos hamis túrókrém kölesből készül, és tökéletes alternatíva arra az esetre, ha nem fogyasztasz tejtermékeket.

Elolvasom

Getty Images Hungary

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük