Dupla csokis sült zabkása reggelire – Belül puha, kívül ropog
Ha már unod a sima zabkását, próbáld ki a dupla csokis, sült változatot!

Szerencsére 2024-re kikopott az a vélekedés, miszerint a zab „lovaknak való”. Ez a hihetetlenül sokszínű alapanyag nemcsak pépes, de sült zabkása formában is megállja a helyét, így akár reggeliként, de desszertként is elsőrangú. Nagyon csokis, kívül ropogós, belül puha – kell bármit hozzáfűznünk?
Dupla csokis sült zabkása
Hozzávalók 12 darabhoz
- 3 dkg zabpehely
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál méz
- késhegynyi sütőpor, só
- 1 evőkanál csokipasztilla (vagy felkockázott csokoládé)
- meggy a díszítéshez
- vaj a kenéshez
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy muffintepsit vagy két sütésálló tálkát kenj ki vajjal. Egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe öntsd össze az összes hozzávalót, kivéve a csokoládéforgácsot, majd turmixold simára. Keverd hozzá a csokidarabokat, és öntsd a keveréket a formába. Díszítsd meggyel, és előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, vagy amíg a zab eléri a kívánt állagot.
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
Ez a krémes, kellemesen citrusos hamis túrókrém kölesből készül, és tökéletes alternatíva arra az esetre, ha nem fogyasztasz tejtermékeket.
ElolvasomGetty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- túró
Ragacsos brownie túróval: nem csak finom, gyönyörű is

- sütőtök
- sütőtökös palacsinta
8 őszi recept sütőtökből: nem csak tepsiben sütve mennyei

- sütemény
- leveles tészta