Diós-csokis keksz cukor nélkül
Így is édes lesz!
A diós-csokis keksz sokáig puha marad, ha nem fogy el pillanatok alatt. Kortyolgass mellé egy csésze kávét vagy teát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy fárasztó hét után igazán megérdemled ezt a kényeztető diós-csokis kekszet. Ráadásul nem kell sok időt rászánni. Dékány Alexandra receptjéből akár dupla adagot is süthetsz.

Diós-csokis keksz

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 12 dkg darált mandula
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál eritrol
  • 2 evőkanál forró víz
  • 3 dkg kakaó
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát szitáld egy nagy tálba, add hozzá a darált mandulát és a sót. A vajat keverd habosra a tojással, tedd hozzá az eritritet, a vaníliaaromát és a forró vizet. Ezután óvatosan forgasd hozzá a kakaós lisztet. A diót daráld le, a csokoládét vágd apróra, és keverd a masszához.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ezután a masszából kézzel formázz golyókat, kicsit nyomkodd meg, lapítsd le. Majd sorakoztasd őket a tepsire, és 15 perc alatt süsd meg. Ha kihűl, tedd zárható dobozba, hogy sokáig omlós maradjon.

Ezt is szeretjük