Diós-almás házi süti
A nagyi egyik kedvence
A pompás diós-almás sütihez az őszi-téli időszakban biztos, hogy minden hozzávalót megtalálhatsz otthon is.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kevés munkával szeretnél valami nagyon finomat összedobni, akkor  nem bánod meg, ha a diós-almás sütire esik a választásod. Akár vendégvárónak is elkészíted Szabó Veronika édességét.

Diós-almás süti

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 3 közepes alma
  • 3 tojás
  • 1 közepes narancs
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelővel reszeld le, majd nyomkodd ki a levét. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral, a vajjal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és dolgozd  bele a reszelt almát. A narancsot hámozd meg, és a gerezdeket szétbontva add hozzá a húsát, majd a durvára vágott diót is.

A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan keverd a masszához. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem marad rajta semmi, akkor jó. Ha kihűl, tetszés szerint szeletelheted.

Ezt is szeretjük