Diós-almás házi süti
A nagyi egyik kedvence
A pompás diós-almás sütihez az őszi-téli időszakban biztos, hogy minden hozzávalót megtalálhatsz otthon is.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

Mintha Palvin Barbi ikertestvére lenne: a 18 éves modellt a világ legszebb lányának választották »

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kevés munkával szeretnél valami nagyon finomat összedobni, akkor  nem bánod meg, ha a diós-almás sütire esik a választásod. Akár vendégvárónak is elkészíted Szabó Veronika édességét.

Diós-almás süti

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 3 közepes alma
  • 3 tojás
  • 1 közepes narancs
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelővel reszeld le, majd nyomkodd ki a levét. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral, a vajjal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és dolgozd  bele a reszelt almát. A narancsot hámozd meg, és a gerezdeket szétbontva add hozzá a húsát, majd a durvára vágott diót is.

A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan keverd a masszához. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem marad rajta semmi, akkor jó. Ha kihűl, tetszés szerint szeletelheted.

Ezt is szeretjük