Hihetetlenül omlós diós, vaníliás hókifli: ezt a receptet nem lehet elrontani
A hókifli sokkal finomabb lesz, ha diót is keversz a tésztába. Bátran készítsd el néhány nappal karácsony előtt!

Nem lehet elég aprósütivel készülni az ünnepekre. A hókiflivel mindig garantált a siker. Az apró falatokat nem kell keleszteni, nincs vele sok munka, mégis csodás a végeredmény. A dió ezúttal nem töltelék, hanem a tésztába kell belegyúrni. Nagyon eteti magát, így egy adag villámgyorsan elfogy.
Diós, vaníliás hókifli
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 6 dkg porcukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Rakd hozzá a cukrot, a tojást, a sót és a darált diót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha a massza nem ragad a kezedhez. Hogy még lágyabb legyen, állagtól függően adj hozzá egy-két evőkanál tejfölt. A tésztából formázz gombócot, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetés után a tésztából csípj le diónyi darabokat, és formázz kifliket. A sütiket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd világosbarnára 12-15 perc alatt. Még melegen forgasd vaníliás porcukorba.
A ragacsos mandulás keksz is kitűnő az ünnepi asztalra. Ajándéknak is tökéletes.