Hihetetlenül omlós diós, vaníliás hókifli: ezt a receptet nem lehet elrontani

A hókifli sokkal finomabb lesz, ha diót is keversz a tésztába. Bátran készítsd el néhány nappal karácsony előtt!

dios-vanilias-kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lehet elég aprósütivel készülni az ünnepekre. A hókiflivel mindig garantált a siker. Az apró falatokat nem kell keleszteni, nincs vele sok munka, mégis csodás a végeredmény. A dió ezúttal nem töltelék, hanem a tésztába kell belegyúrni. Nagyon eteti magát, így egy adag villámgyorsan elfogy.

Diós, vaníliás hókifli

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 6 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Rakd hozzá a cukrot, a tojást, a sót és a darált diót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha a massza nem ragad a kezedhez. Hogy még lágyabb legyen, állagtól függően adj hozzá egy-két evőkanál tejfölt. A tésztából formázz gombócot, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. 

Pihentetés után a tésztából csípj le diónyi darabokat, és formázz kifliket. A sütiket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd világosbarnára 12-15 perc alatt. Még melegen forgasd vaníliás porcukorba.
A ragacsos mandulás keksz is kitűnő az ünnepi asztalra. Ajándéknak is tökéletes. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük