Hihetetlenül omlós diós, vaníliás hókifli: ezt a receptet nem lehet elrontani
A hókifli sokkal finomabb lesz, ha diót is keversz a tésztába. Bátran készítsd el néhány nappal karácsony előtt!

dios-vanilias-kifli
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Párizs egy angol miatt lett a divat fővárosa: a franciák szívesen letagadnák »

Ez a smink lesz a legdivatosabb: az év szépségtrendjét imádni fogják a csajok »

Szabályozza a faggyútermelést és kitisztítja a pórusokat: a varázsmogyoró víz eltünteti a pattanásokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem lehet elég aprósütivel készülni az ünnepekre. A hókiflivel mindig garantált a siker. Az apró falatokat nem kell keleszteni, nincs vele sok munka, mégis csodás a végeredmény. A dió ezúttal nem töltelék, hanem a tésztába kell belegyúrni. Nagyon eteti magát, így egy adag villámgyorsan elfogy.

Diós, vaníliás hókifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 6 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Rakd hozzá a cukrot, a tojást, a sót és a darált diót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha a massza nem ragad a kezedhez. Hogy még lágyabb legyen, állagtól függően adj hozzá egy-két evőkanál tejfölt. A tésztából formázz gombócot, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. 

Pihentetés után a tésztából csípj le diónyi darabokat, és formázz kifliket. A sütiket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd világosbarnára 12-15 perc alatt. Még melegen forgasd vaníliás porcukorba.
A ragacsos mandulás keksz is kitűnő az ünnepi asztalra. Ajándéknak is tökéletes. 

Ezt is szeretjük