Pihe-puha diós-vajas kalács: a kedvelt német süti eredeti receptje
Az illatos foszlós kalács tökéletes reggeli, de nagyobb ünnepek fényét is emelheted vele.

Pihe-puha diós-vajas kalács: a kedvelt  német süti eredeti receptje
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss, még meleg diós házi kaláccsal egy bolti sem veheti fel a versenyt. Már a látványtól összefut a nyál a szádban. Ha beleharapsz, arról is meggyőződhetsz, hogy az íze is tökéletes. A németek egyik kedvenc receptjét akkor is bátran kipróbálhatod, ha nem akarsz sodorni és fonni.

Diós-vajas kalács

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 mokkáskanál só
  • 1 tojás

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj öt-tíz percig, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. Közben a diót daráld le, adj hozzá két deka vajat, keverj hozzá egy tojást, majd tedd félre egy kicsit.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az élesztőt, a sót, a cukrot és a maradék vajat. Gyúrd össze jó alaposan. Ha a tészta összeáll, elválik a kezedtől, takard le egy konyharuhával. Meleg helyen körülbelül egy óra alatt keleszd meg. Amikor a duplájára nő, nyújtsd ki, és kend rá vastagon a félretett diós, vajas keveréket. Tekerd fel, mint a piskótát, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kalácsformába. A tetejét kend meg egy villával felvert tojással, és 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük