Mennyei, diós piskótatorta házi csokis krémmel töltve: bárhol megállja a helyét
Ez a házias diós-csokis torta nemcsak nagyon finom, mutatós is. Ráadásul nem jelent nagy kihívást elkészíteni.

dios-csokis-piskotatorta
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

Tónusos, karcsú test, kis helyen is végezhető gyakorlatokkal: személyi edző tippjei az otthoni tornához »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valamilyen jeles eseményre készülsz, vagy a családot lepnéd meg mennyei desszerttel, a házi tortával biztos a siker. Az alapja diós piskóta, amit nem nagy ördöngösség összedobni. A csokis-tejszínes krém pedig kifejezetten egyszerű, és finom lágy. Kedvedre dekorálhatod tejszínhabbal, marcipánfigurával, színes cukorkákkal. 

Diós piskótatorta csokis krémmel

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 15 dkg dió
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 1 dl víz
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Vegyítsd a darált diót, a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd forgasd a masszába. Ekkor már csak fakanállal dolgozz. 
A csomómentes tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 40 percig. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted a piskótát a sütőből.
 

A krémhez az étcsoki felét és a tejcsokit vízgőz felett olvaszd meg. A tejszínt verd fel a habfixálóval, és forgasd össze a csokival. A maradék étcsokit és a mazsolát vágd kis darabokra, és keverd a tejszínes masszába. Tedd a hűtőbe, amíg megdermed, majd töltsd meg vele a két vagy három részre vágott piskótát. Pihentesd a hűtőben egy-két órán keresztül. 

Ha nem akarod bekapcsolni a sütőt, a Túró Rudi-tortát készítsd el! Ez a csodás süti ráadásul diétás. 

Ezt is szeretjük