Karácsonyi céklasaláta dióval és kecskesajttal: az ünnepek alatt is ehetsz egészségeset

A diós, kecskesajtos céklasaláta az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.

dios ceklasalata
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a gyönyörű és egészséges diós, kecskesajtos céklasaláta többek között a pácnak és az öntetnek köszönheti az ízeit. A zöldség kisütés után mézes pácban pihen egy darabig, tálaláskor pedig mustáros, narancsos öntetbe kell forgatni.

Diós-kecskesajtos céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

A céklához:

  • 4 cékla
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • olívaolaj

A páchoz:

  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 narancs leve
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az öntethez:

  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors

A tetejére:

  • 20 dkg kecskesajt
  • 10 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat hámozd meg, és egyben hagyva helyezd el őket egy alufóliával kibélelt tepsiben. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg balzsamecettel és olívaolajjal, majd a tetjüket is csomagold alufóliába, és 220 fokon egy óra alatt süsd őket puhára. Amikor készen vannak, vedd ki, és hagyd kihűlni őket.

A páchoz keverd el a narancs kifacsart, átszűrt levét az ecettel, a mézzel és az olívaolajjal. A langyosra hűlt céklát vágd cikkekre, helyezd ebbe a pácba, és pihentesd benne legalább fél órát. 

Közben az öntet hozzávalóit is keverd el egy tálban. Amikor a céklaszeleteket már jól átjárta a pác, halászd belőle ki őket, és tedd egy tálba. Forgasd össze az öntettel, a tetejét pedig szórd meg felaprított dióval és morzsolt kecskesajttal.

A cékla akár a csupa csokis brownie fő hozzávalója is lehet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük