Karácsonyi céklasaláta dióval és kecskesajttal: az ünnepek alatt is ehetsz egészségeset
A diós, kecskesajtos céklasaláta az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.

dios ceklasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a gyönyörű és egészséges diós, kecskesajtos céklasaláta többek között a pácnak és az öntetnek köszönheti az ízeit. A zöldség kisütés után mézes pácban pihen egy darabig, tálaláskor pedig mustáros, narancsos öntetbe kell forgatni.

Diós-kecskesajtos céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

A céklához:

  • 4 cékla
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • olívaolaj

A páchoz:

  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 narancs leve
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az öntethez:

  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors

A tetejére:

  • 20 dkg kecskesajt
  • 10 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat hámozd meg, és egyben hagyva helyezd el őket egy alufóliával kibélelt tepsiben. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg balzsamecettel és olívaolajjal, majd a tetjüket is csomagold alufóliába, és 220 fokon egy óra alatt süsd őket puhára. Amikor készen vannak, vedd ki, és hagyd kihűlni őket.

A páchoz keverd el a narancs kifacsart, átszűrt levét az ecettel, a mézzel és az olívaolajjal. A langyosra hűlt céklát vágd cikkekre, helyezd ebbe a pácba, és pihentesd benne legalább fél órát. 

Közben az öntet hozzávalóit is keverd el egy tálban. Amikor a céklaszeleteket már jól átjárta a pác, halászd belőle ki őket, és tedd egy tálba. Forgasd össze az öntettel, a tetejét pedig szórd meg felaprított dióval és morzsolt kecskesajttal.

A cékla akár a csupa csokis brownie fő hozzávalója is lehet.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük