Villámgyors diós-fahéjas kevert süti

30 perc alatt elkészül

A diós-fahéjas sütinek az előnyére válik, ha nem eszed meg rögtön. Minél tovább áll, annál zamatosabb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A diós-fahéjas kevert süti senkit sem állít nagy kihívás elé. Ezt a receptet kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják. A süteményt lekvárral, csokival még vonzóbbá teheted. Kortyolgass mellé teát vagy kávét! 

Diós-fahéjas kevert süti

Hozzávalók 20 szelethez

  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 evőkanál tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál lekvár
  • 1 marék darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel a mikróban, hogy könnyebben dolgozz vele. Öntsd egy nagy tálba, és keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a lekvárral. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a darált diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Dolgozd a száraz keveréket a tojásos masszához.

A tepsit vajazd ki, lisztezni azonban nem kell, majd öntsd bele a tésztát. Rakd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Szúrj a sütibe egy hústűt vagy egy hegyes kést. Ha nem marad rajta semmi, bátran kiveheted a sütőből. Díszítsd kedved és ízlésed szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük