Puha fahéjas-diós almakenyér: egyszerű kevert tészta az alapja
Ez a kevert tésztából készült, puha fahéjas-diós almakenyér nemcsak nagyon finom, hanem ellenállhatatlanul illatos is.
Érdemes a kevert sütik tésztájába reszelt almát tenni, a gyümölcs ugyanis igazán szaftossá és puhává varázsolja. Fűszerezd bátran, és élvezd, ahogy a mennyei illatok már sütés közben bejárják a lakást!
Diós almakenyér
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg dió
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 savanykás alma
- 2 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, reszeld le, és keverd el a cukorral és a fahéjjal. A diót éles késsel aprítsd fel, vagy mozsárban törd durvára. A lisztet szitáld át, add hozzá a sütőport, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojást. A vajat olvaszd fel, csorgasd a liszthez, és keverj belőle csomómentes tésztát. Forgasd bele a diót és a reszelt almát is. A masszát egyengesd el egy vajjal és liszttel kikent hosszúkás formában, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 45 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.
Hasonló módszerrel készül a csokis banánkenyér is, amit szintén sok dió dob fel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció