Puha fahéjas-diós almakenyér: egyszerű kevert tészta az alapja
Ez a kevert tésztából készült, puha fahéjas-diós almakenyér nemcsak nagyon finom, hanem ellenállhatatlanul illatos is.

almakenyér
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes a kevert sütik tésztájába reszelt almát tenni, a gyümölcs ugyanis igazán szaftossá és puhává varázsolja. Fűszerezd bátran, és élvezd, ahogy a mennyei illatok már sütés közben bejárják a lakást!

Diós almakenyér

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 savanykás alma
  • 2 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.5 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, reszeld le, és keverd el a cukorral és a fahéjjal. A diót éles késsel aprítsd fel, vagy mozsárban törd durvára. A lisztet szitáld át, add hozzá a sütőport, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojást. A vajat olvaszd fel, csorgasd a liszthez, és keverj belőle csomómentes tésztát. Forgasd bele a diót és a reszelt almát is. A masszát egyengesd el egy vajjal és liszttel kikent hosszúkás formában, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 45 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.
 

Hasonló módszerrel készül a csokis banánkenyér is, amit szintén sok dió dob fel.

Ezt is szeretjük