Vaníliás, tejszínes őszibarack-krémleves: dinnyével még finomabb
Csak néhány percig kell főzni az őszibarack-krémlevest, ami a tejszíntől lágy és selymes lesz. Sárgadinnyével pedig még különlegesebbé teheted.

Lédús őszibarackból és sárgadinnyéből isteni krémes gyümölcslevest dobhatsz össze. Melegben különösen jólesik, mert hűsít és hidratál. Jó, ha előre elkészíted, hogy legyen ideje lehűlni. Ha rögtön tálalnád, rakj hozzá jégkockát, vagy tálald fagyival. Olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatod.
Dinnyés őszibarackleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db sárgadinnye
- 3 db őszibarack közepes
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db lime
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- szegfűszeg
Elkészítés:
A barackot merítsd forró vízbe egy-két percre, és húzd le a héját. A sárgadinnyét pucold meg, a magokat szedd ki, és a barackkal együtt vágd kisebb darabokra. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, majd ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, a lime frissen facsart levével és vaníliával. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, majd a tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel.
A keményítőt keverd simára kevés vízzel és a tejszínnel. Adj hozzá egy-két evőkanál főzőlét, és csorgasd a levesbe. Főzd össze pár perc alatt. Ha teheted, tedd a hűtőbe egy-két órára. Tálaláskor díszítheted tejszínnel, mentával, citromfűvel, esetleg gyümölcsökkel.
A sárgadinnye különleges előétel is lehet, sonkával, pirítóssal és mozzarellával is fantasztikus.