Bazsalikomos, dinnyés gazpacho: jéghideg leves főzés nélkül
A dinnyés gazpacho remek nyári fogás, amit tíz perc alatt összedobhatsz. A zöldség-gyümölcs párosítás kitűnő.
A spanyolok kedvenc levesének ez az egyik legjobb nyári változata. A dinnyés gazpachót főzni sem kell. Ha akarod, mixelés előtt a paradicsomot forrázd le, és a héját húzd le. Bár az eredeti gazpachóba kenyér is kerül, ha szeretnéd, hogy könnyedebb állagú maradjon, ehhez ne rakj.
Dinnyés gazpacho
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg görögdinnye
- 3 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db uborka
- 1 db lilahagyma
- 10 db bazsalikomlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
- bors
Elkészítés:
A dinnyét magozd ki, és kockázd fel, keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit dobd egy tálba, add hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, a hagymát, és a meghámozott, felkockázott uborkát. Ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal, locsold meg olívaolajjal.
Botmixerrel pépesítsd a zöldségeket és a gyümölcsöket. Vízre nincs szükség, hisz a dinnye elég levet ereszt. Hűtsd be egy-két órára, vagy kínáld rögtön jégkockákkal. Tálaláskor díszítsd a megmaradt dinnyekockával, zöldségdarabokkal és bazsalikomlevéllel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció