Bazsalikomos, dinnyés gazpacho: jéghideg leves főzés nélkül
A dinnyés gazpacho remek nyári fogás, amit tíz perc alatt összedobhatsz. A zöldség-gyümölcs párosítás kitűnő.

Bazsalikomos, dinnyés gazpacho: jéghideg leves főzés nélkül
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spanyolok kedvenc levesének ez az egyik legjobb nyári változata. A dinnyés gazpachót főzni sem kell. Ha akarod, mixelés előtt a paradicsomot forrázd le, és a héját húzd le. Bár az eredeti gazpachóba kenyér is kerül, ha szeretnéd, hogy könnyedebb állagú maradjon, ehhez ne rakj.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg görögdinnye
  • 3 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, és kockázd fel, keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit dobd egy tálba, add hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, a hagymát, és a meghámozott, felkockázott uborkát. Ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal, locsold meg olívaolajjal.

Botmixerrel pépesítsd a zöldségeket és a gyümölcsöket. Vízre nincs szükség, hisz a dinnye elég levet ereszt. Hűtsd be egy-két órára, vagy kínáld rögtön jégkockákkal. Tálaláskor díszítsd a megmaradt dinnyekockával, zöldségdarabokkal és bazsalikomlevéllel.

Ezt is szeretjük