Bazsalikomos, dinnyés gazpacho: jéghideg leves főzés nélkül
A dinnyés gazpacho remek nyári fogás, amit tíz perc alatt összedobhatsz. A zöldség-gyümölcs párosítás kitűnő.

Bazsalikomos, dinnyés gazpacho: jéghideg leves főzés nélkül
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spanyolok kedvenc levesének ez az egyik legjobb nyári változata. A dinnyés gazpachót főzni sem kell. Ha akarod, mixelés előtt a paradicsomot forrázd le, és a héját húzd le. Bár az eredeti gazpachóba kenyér is kerül, ha szeretnéd, hogy könnyedebb állagú maradjon, ehhez ne rakj.

Dinnyés gazpacho

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg görögdinnye
  • 3 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, és kockázd fel, keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit dobd egy tálba, add hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, a hagymát, és a meghámozott, felkockázott uborkát. Ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal, locsold meg olívaolajjal.

Botmixerrel pépesítsd a zöldségeket és a gyümölcsöket. Vízre nincs szükség, hisz a dinnye elég levet ereszt. Hűtsd be egy-két órára, vagy kínáld rögtön jégkockákkal. Tálaláskor díszítsd a megmaradt dinnyekockával, zöldségdarabokkal és bazsalikomlevéllel.

Ezt is szeretjük