15 perces jeges dinnyeleves
Ennél jobb nincs a melegben
Ez az egészséges és finom jeges leves pár percre segít feledni a kánikulát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki a dinnyét szereti, rossz ember nem lehet, a dinnyéből készült levesnek pedig egészen biztosan nem fog tudni ellenállni.

Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészítheted ugyanezt a változatot, mindegyikkel nagyon finom. Fél deci aszúborral kissé pikánsabbá teheted, nagyon jól áll neki!

Dinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg görögdinnyehús
  • pár levél friss menta
  • 3-4 evőkanál méz

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Mielőtt nekifogsz a leves elkészítésének, gondoskodj arról, hogy legyen a fagyasztóban jeged, ugyanis az kelleni fog. Ha van jég, és megvan a dinnye is, nincs más dolgod, mint a gyümölcsről eltávolítani a héját, ha még rajta van, majd a dinnye húsát egységes méretű kockákra darabolnod. Ha ez megvan, vedd elő kedvenc turmixgéped, tedd bele a felaprított gyümölcsöt, tépkedj bele két-három levél mentát, majd adj hozzá nyolc-tíz jégkockát - ha sűrűbb levest szeretnél, akkor kevesebbet, ha hígabbat, akkor többet, ha pedig tartasz tőle, hogy a gép nem darabolja fel a jeget, akkor előbb törd össze azt, és úgy add hozzá -, majd turmixold össze az egészet. 

Ha ezzel végeztél, ízlésednek megfelelő mennyiségű mézet adj a keverékhez, és már tálalhatod is a jeges finomságot. Amikor kiszedted a tányérba, akkor egy-egy levél mentával díszítsd. 

Gyors receptek

Ha nincs időd vagy kedved a konyhában pepecselni, akkor is készíthetsz finom dolgokat, nézd!

Ezt is szeretjük