Darált hússal töltött tejfölös rakott krumpli
Ezt készítsd hónap végén a családnak
Olcsón megvan, és mindenki jóllakik belőle.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A darált hússal töltött rakott krumpli garantált kedvenc lesz a hagyományos rakott krumpli után, ha kipróbálod. Igazi hó végi vacsi, 1500 forintból megvan, villámgyorsan kész, és az egész család megnyalja utána a tíz ujját.

Darált hússal töltött tejfölös rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 4 krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál tejföl
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat főzd tíz percig, aztán vágd őket ketté, és a közepükbe vágj lyukat. Keverd össze a tojást a darált hússal és a fűszerekkel. A hagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd össze, majd add mindkettőt a masszához.

Az így kapott fasírtot töltsd bele a krumplikba, majd a krumplikat helyezd kivajazott jénai tálba vagy tepsibe, egymás mellé szorosan. Locsold rá a tejfölt, majd takard le fóliával, és süsd 15 percig 180 fokon. 

Ezután vedd le a fóliát, és hagyd a sütőben még öt percig, hogy a teteje szépen megpiruljon. Közben locsold meg még tejföllel. Érdemes a rács alá tepsit tenni, hogy a krumpli ne égjen le. Tűpróbával ellenőrizd óvatosan, hogy a krumpli szépen átsült-e. Ha a tű puhán beleszalad a krumpliba, kész az étel, kiveheted a sütőből. A végén szórd rá a reszelt sajtot, aztán told vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt kellően ráolvadjon.

Ezt is szeretjük