Darált hússal töltött tejfölös rakott krumpli
Ezt készítsd hónap végén a családnak
Olcsón megvan, és mindenki jóllakik belőle.
- Már az ókori Rómában is szőrtelenítettek a nők: így változtak a trendek az évszázadok során »
- Aki nem a miniért rajongott, ezt a szoknyát viselte a ’90-es években: őrült sok variációban viselhető a letisztult, nőies fazon »
- Nicole Kidman meghozta a kedvet az új napszemüvegtrendhez: most mindenki ezt a fazont akarja »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A darált hússal töltött rakott krumpli garantált kedvenc lesz a hagyományos rakott krumpli után, ha kipróbálod. Igazi hó végi vacsi, 1500 forintból megvan, villámgyorsan kész, és az egész család megnyalja utána a tíz ujját.

Darált hússal töltött tejfölös rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált hús
- 4 krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 kanál tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat főzd tíz percig, aztán vágd őket ketté, és a közepükbe vágj lyukat. Keverd össze a tojást a darált hússal és a fűszerekkel. A hagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd össze, majd add mindkettőt a masszához.
Az így kapott fasírtot töltsd bele a krumplikba, majd a krumplikat helyezd kivajazott jénai tálba vagy tepsibe, egymás mellé szorosan. Locsold rá a tejfölt, majd takard le fóliával, és süsd 15 percig 180 fokon.
Ezután vedd le a fóliát, és hagyd a sütőben még öt percig, hogy a teteje szépen megpiruljon. Közben locsold meg még tejföllel. Érdemes a rács alá tepsit tenni, hogy a krumpli ne égjen le. Tűpróbával ellenőrizd óvatosan, hogy a krumpli szépen átsült-e. Ha a tű puhán beleszalad a krumpliba, kész az étel, kiveheted a sütőből. A végén szórd rá a reszelt sajtot, aztán told vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt kellően ráolvadjon.
Még több recept