Fűszeres darált hússal töltött patisszon a sütőből: laktató, mégsem terheli meg a gyomrot

A darált hússal és zöldségekkel töltött patisszon nemcsak laktató, hanem nagyon étvágygerjesztő étel is.

Darált hússal töltött patisszon receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss, zsenge patisszon darált hússal és zöldségekkel megtöltve különleges, ínycsiklandó nyári egytálétel. Legjobb, ha tudsz sárga patisszont szerezni, de ha csak fehéret kapsz, abból is finom lesz. Fiatal darabokat válassz, amelyeket nem kell meghámozni.

Darált hússal töltött patisszon receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 3 db közepes patisszon
  • 4 db paradicsom
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db kis hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A patisszonokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket vájd ki karalébévájóval vagy kiskanállal. Sózd meg őket belül, és kicsit hagyd állni. A magokat dobd ki, a zöldség húsát kockázd fel. A kaliforniai paprikát, a paradicsomot és a hagymát aprítsd fel. A hagymát kevés olajon párold üvegesre, majd dobd rá a paprikát, a paradicsomot és a patisszonkockákat. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és kakukkfűvel, kevergetve párold roppanósra, majd add hozzá a darált húst, és pirítsd fehéredésig. Ha kész, csepegtess rá citromlevet, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és keverd össze.

A patisszonokból közben öntsd ki a vizet, amit engedtek, és töltsd meg őket a darált húsos keverékkel. Tedd vissza a tetejükre a kalapot, helyezd őket egymás mellé tepsibe, öntsd fel másfél deci vízzel, és süsd 45 percig, amíg a patisszon megpuhul.
Ha szereted az ilyen módon készült zöldségeket, a töltött cukkini is a kedvenceid közé fog tartozni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük