Darált hússal töltött padlizsántekercs: tepsiben összesütve a legfinomabb
A darált hússal töltött padlizsántekercsek még finomabbak lesznek, ha fűszeres paradicsomszósszal is feldobod egy kicsit.

daralt-hussal-toltott-padlizsan-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán a legkülönfélébb változatokban a tányérodra kerülhet. Tölteni is sokféleképpen lehet, a fűszeres, húsos massza laktatóvá teszi az ínyenc tekercseket. A paradicsomszósznak köszönhetően biztosan nem fog kiszáradni. 

 

Darált hússal töltött padlizsántekercs

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • bors
  • 50 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, és hosszában vágd fél centi vastag szeletekre. Sózd meg, és hagyd állni legalább fél órát. Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, és kevés olajon süsd meg a szeletek mindkét oldalát három-három perc alatt. 
A darált húst keverd össze a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sózd, borsozd, és gyúrd össze. Kanalazd a húsos masszát a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. 

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, ízesítsd pépesített fokhagymával, sóval, borssal. Főzd össze 10 perc alatt. Öntsd rá a padlizsántekercsekre, és 190 fokos sütőben süsd össze 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük