Darált hússal töltött padlizsántekercs: tepsiben összesütve a legfinomabb
A darált hússal töltött padlizsántekercsek még finomabbak lesznek, ha fűszeres paradicsomszósszal is feldobod egy kicsit.

daralt-hussal-toltott-padlizsan-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsán a legkülönfélébb változatokban a tányérodra kerülhet. Tölteni is sokféleképpen lehet, a fűszeres, húsos massza laktatóvá teszi az ínyenc tekercseket. A paradicsomszósznak köszönhetően biztosan nem fog kiszáradni. 

 

Darált hússal töltött padlizsántekercs

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • bors
  • 50 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, és hosszában vágd fél centi vastag szeletekre. Sózd meg, és hagyd állni legalább fél órát. Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, és kevés olajon süsd meg a szeletek mindkét oldalát három-három perc alatt. 
A darált húst keverd össze a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sózd, borsozd, és gyúrd össze. Kanalazd a húsos masszát a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. 

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, ízesítsd pépesített fokhagymával, sóval, borssal. Főzd össze 10 perc alatt. Öntsd rá a padlizsántekercsekre, és 190 fokos sütőben süsd össze 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük