Darált húsos raguval töltött tök: nem csak főzelék készülhet a sokoldalú zöldségből
A tök zöldséges, darált húsos raguval töltve finom és laktató.
Használd ki, amíg még kapható a zöldség, és készíts belőle töltött tököt! Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható, színes zöldségekkel és darált húsos raguval megpakolva fejedelmi fogás varázsolható belőle.
Töltött tök
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg darált hús
- 2 tojás
- 1 nagy főzőtök
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 1 cukkini
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, felezd el, a belsejét kanállal kapard ki. A két fél darabot helyezd el egy tepsiben. A paprikát, a paradicsomot és a cukkinit mosd meg és szeleteld fel. A darált húst keverd el a két tojással, a reszelt hagymával és fokhagymagerezddel, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle masszát, és oszd el a kivájt tökökben. Takard le alufóliával, önts alá egy deci vizet, alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 50 percre, amíg a hús és a tök is megpuhul.
Hasonló módon készül a szaftos töltött padlizsán is: ezután biztos, hogy senki nem marad éhes.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept