Darált húsos raguval töltött tök: nem csak főzelék készülhet a sokoldalú zöldségből
A tök zöldséges, darált húsos raguval töltve finom és laktató.

toltott tok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Használd ki, amíg még kapható a zöldség, és készíts belőle töltött tököt! Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható, színes zöldségekkel és darált húsos raguval megpakolva fejedelmi fogás varázsolható belőle.

Töltött tök

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 nagy főzőtök
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt hámozd meg, felezd el, a belsejét kanállal kapard ki. A két fél darabot helyezd el egy tepsiben. A paprikát, a paradicsomot és a cukkinit mosd meg és szeleteld fel. A darált húst keverd el a két tojással, a reszelt hagymával és fokhagymagerezddel, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle masszát, és oszd el a kivájt tökökben. Takard le alufóliával, önts alá egy deci vizet, alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 50 percre, amíg a hús és a tök is megpuhul. 

Hasonló módon készül a szaftos töltött padlizsán is: ezután biztos, hogy senki nem marad éhes.

Ezt is szeretjük