Fűszeres, darált húsos raguval töltött puha párnácskák: kiadós, házias recept
Nagyon finom, házias ételt dobhatsz össze, ha a gyúrt tésztából készült párnácskákat fűszeres darált hússal töltöd meg.

daralt husos parna
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A darált húsos párna laktató főétel, miközben az embernek olyan érzése van, mintha péksüteményt enne. Kívül ropogós, belül fűszeres, és az egész ellenállhatatlan. Marhahúsból készítve a legfinomabb, de ha jobban szereted, sertést is használhatsz hozzá.

Darát húsos párnák

Hozzávalók 5 darabhoz

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 teáskanál
  • forró víz
  • 5 dkg vaj a sütéshez

A raguhoz

  • 80 dkg darált marha- vagy sertéshús
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sóval, majd adj hozzá annyi forró vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Dolgozd össze, ezután csorgasd hozzá az olajat, azzal is gyúrd egybe, amíg sima, fényes tésztát kapsz. Csavard folpackba, és szobahőmérsékleten pihentesd 15-20 percig.

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a darált húsos ragut. A húst tedd egy tálba, sózd, borsozd. Az újhagymákat karikázd fel a zöld szárukkal együtt, és add a húshoz. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és fakanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. 

A tésztát oszd öt egyenlő részre, és nyújtófa segítségével mindegyikből sodorj vékony lapot. Halmozz mindegyik közepébe a kisült darált húsból, és óvatosan csomagold be őket. Az így kapott kis batyukon megint menj végig nyújtófával, hogy egyenletes legyen a felszínük. Egy másik serpenyőben - tehát ne ugyanabban, amelyben a darált húst pirítottad - olvassz vajat, és oldalanként öt perc alatt süsd pirosra őket. Az így elősütött párnákat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, tegyél egy-egy darabka vajat mindegyik tetejére, és told 180 fokra előmelegített sütőbe további 15 percre.

Hasonló, nagyon finom étel a pirog, amit darált hús helyett akár gombával is megtölthetsz.

Ezt is szeretjük