Házi darált húsos, paradicsomos ravioli
Igazi olasz tésztarecepttel
Tökéletes darált húsos raviolit készíteni nem olyan nagy feladat, mint azt elsőre gondolnád.

Házi darált húsos, paradicsomos ravioli
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvenc három- vagy négyszögalakú tésztabatyuja, a ravioli fűszeres, darált húsos töltelékkel, selymes paradicsomszósszal és sok sajttal fantasztikus fogás. Ha rákapsz, érdemes raviolikészítőt beszerezni, így megkönnyítheted és felgyorsíthatod a munkát. A tésztát több részletben főzd ki.

Darált húsos, paradicsomos ravioli

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelékhez

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • oreganó

Paradicsmos szószhoz

  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Éles késsel vagy derelyevágóval vágj 5x5 centis négyzeteket, esetleg raviolikészítővel szúrd ki.

A töltelékhez a hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg. Rakd rá a húst, fehéredésig kevergesd, majd ízesítsd oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, és párold puhára fedő alatt körülbelül 15 perc alatt. Tedd félre, és amikor kihűl, reszeld hozzá a mozzarellát. Ezzel töltsd meg a tésztalapokat. Formázz belőlük kis batyukat, a széleket nyomkodd össze, különben könnyen kifolyhat a töltelék. Egy fazékban tegyél fel vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül öt perc alatt.

A paradicsomos szószhoz a hagymát aprítsd fel, olajon pirítsd meg, majd öntsd fel a paradicsompürével, és add hozzá a fűszereket ízlés szerint. Hagyd öt percig rotyogni. Tálaláskor kanalazd a mártást a raviolikra. 

Ezt is szeretjük