Házi darált húsos, paradicsomos ravioli
Igazi olasz tésztarecepttel
Tökéletes darált húsos raviolit készíteni nem olyan nagy feladat, mint azt elsőre gondolnád.

Házi darált húsos, paradicsomos ravioli
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Ettől a rúzstól sárgábbnak tűnik a fogad: milyen színt használj helyette? »

Emilia Clarke szőkén, smink nélkül: így is gyönyörű a Trónok harca sztárja »

Így nyomdázz a szemhéjadra cicás tusvonalat: tökéletes lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvenc három- vagy négyszögalakú tésztabatyuja, a ravioli fűszeres, darált húsos töltelékkel, selymes paradicsomszósszal és sok sajttal fantasztikus fogás. Ha rákapsz, érdemes raviolikészítőt beszerezni, így megkönnyítheted és felgyorsíthatod a munkát. A tésztát több részletben főzd ki.

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelékhez

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • oreganó

Paradicsmos szószhoz

  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Éles késsel vagy derelyevágóval vágj 5x5 centis négyzeteket, esetleg raviolikészítővel szúrd ki.

A töltelékhez a hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg. Rakd rá a húst, fehéredésig kevergesd, majd ízesítsd oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, és párold puhára fedő alatt körülbelül 15 perc alatt. Tedd félre, és amikor kihűl, reszeld hozzá a mozzarellát. Ezzel töltsd meg a tésztalapokat. Formázz belőlük kis batyukat, a széleket nyomkodd össze, különben könnyen kifolyhat a töltelék. Egy fazékban tegyél fel vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül öt perc alatt.

A paradicsomos szószhoz a hagymát aprítsd fel, olajon pirítsd meg, majd öntsd fel a paradicsompürével, és add hozzá a fűszereket ízlés szerint. Hagyd öt percig rotyogni. Tálaláskor kanalazd a mártást a raviolikra. 

Ezt is szeretjük