Házi darált húsos, paradicsomos ravioli
Igazi olasz tésztarecepttel
Tökéletes darált húsos raviolit készíteni nem olyan nagy feladat, mint azt elsőre gondolnád.

Házi darált húsos, paradicsomos ravioli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok kedvenc három- vagy négyszögalakú tésztabatyuja, a ravioli fűszeres, darált húsos töltelékkel, selymes paradicsomszósszal és sok sajttal fantasztikus fogás. Ha rákapsz, érdemes raviolikészítőt beszerezni, így megkönnyítheted és felgyorsíthatod a munkát. A tésztát több részletben főzd ki.

Darált húsos, paradicsomos ravioli

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelékhez

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • oreganó

Paradicsmos szószhoz

  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Éles késsel vagy derelyevágóval vágj 5x5 centis négyzeteket, esetleg raviolikészítővel szúrd ki.

A töltelékhez a hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg. Rakd rá a húst, fehéredésig kevergesd, majd ízesítsd oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, és párold puhára fedő alatt körülbelül 15 perc alatt. Tedd félre, és amikor kihűl, reszeld hozzá a mozzarellát. Ezzel töltsd meg a tésztalapokat. Formázz belőlük kis batyukat, a széleket nyomkodd össze, különben könnyen kifolyhat a töltelék. Egy fazékban tegyél fel vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül öt perc alatt.

A paradicsomos szószhoz a hagymát aprítsd fel, olajon pirítsd meg, majd öntsd fel a paradicsompürével, és add hozzá a fűszereket ízlés szerint. Hagyd öt percig rotyogni. Tálaláskor kanalazd a mártást a raviolikra. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük