30 perces, darált húsos, hagymás makaróni: ez hétköznap is belefér
Ha fáradtan hazatérsz, mégis ennél valami finomat, ne mindig a kedvenc gyors receptedet vesd be! A darált húsos, hagymás makaróni újdonságot jelenthet.

daralt-husos-teszta
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

Még a retró fürdőruha is észbontóan dögös rajta: a plus size modell felkészült a nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem, ez nem az a húsos tészta, mint amilyet régen az iskola menzáján készítettek. Ez sokkal jobb! Ráadásul zöldségek is vannak benne. Először a húst tedd fel, amire megpuhul, a tészta is elkészül, és utána már csak össze kell forgatni. Kevés sajttal még ínyencebbé teheted. 

Darált húsos, hagymás makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg makaróni
  • 1 db paprika
  • 1 db újhagyma
  • bors
  • zsiradék
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold puhára a húst körülbelül 15 perc alatt. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. Közben rakd hozzá a kis darabokra vágott paprikát. 

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát. Szórj hozzá egy teáskanál sót, és főzd az utasításon található ideig. Szűrd le a tésztát, majd forgasd a darált húshoz, és keverd jól össze. Érdemes meghagyni egy-két decit a főzőléből. Ha száraznak találod a tésztát, önts hozzá. Tálaláskor szórd meg zöldhagymával. 
Itt a könnyed, zöldséges tésztasaláták ideje: ez a spárgás változat gyorsan elkészül, és laktató.  

Ezt is szeretjük