Filléres darafelfújt, tejbegrízes alappal: igazi retro recept, amit mindenki imádni fog
Készítsd el ez a csodás és egyszerű darafelfújtat, és élvezd a hamisítatlan retró hangulatot!

A darafelfújt alapja egyszerű, sűrűre főtt tejbegríz, amelyet utána a piskótához hasonló módon, felvert tojásfehérjével kell lágyítani. Az így kapott grízkochot eheted lekvárral, kakaóval, vagy főzhetsz hozzá isteni finom házi vaníliapudingot.
Darafelfújt (grízkoch)
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg gríz
- 20 dkg cukor
- 8 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 1 citrom
- 1 csipet só
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Először a tejbegrízes alapot készítsd el. Ehhez a tejet tedd fel főni a cukor felével. Amikor felforrt, adagold bele a grízt, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve közepes lángon főzd sűrűre. Ha elkészült, tedd félre, hogy langyosra hűljön.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Reszeld bele a citrom héját, forgasd hozzá először a kihűlt tejbegrízt, utána óvatosan, hogy meg ne törjön, a tojáshabot.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg egy kevés zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a masszát, és 180 fokon 45 perc alatt süsd pirosra.
A csokiöntettel tálalt piskótakockát is nagyon szerettük gyerekkorunkban: nézd meg, most hogyan készítheted el.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept